Cuma, Mayıs 20, 2011

Senin Hayatin Senin Kontrolun

zaman: 5/20/2011
Doğum kontrol hapları deyince hepimizi bir merak sarıyor. Bizim için ne etkisi olacağını hepimiz bilmek istiyoruz ancak bazen utangaçlıktan, bazen üşengeçlikten bir türlü doğru bilgiyi de edinemiyoruz.  Bu yüzden halen. ilkel korunma yöntemleri uyguluyoruz. Oysa doğum kontrol hapları geleceğimizi de kontrol altına alıyor. Erkeğin spermi ile yumurtaların birleşmesini engelleyerek bizi vakitsiz zamanda gebelikten koruyor.
Aynı zamanda vücudumuz için de bir çok faydası da var. Örneğin düzenli kullanılan doğum kontrol hapları olası rahim kanseri riskini %50 oranında,, yumurtalık kanseri riskini ise %40 oranında azaltıyor. Adetlerimizin zamanını  düzene sokup, adet dönemi öncesindeki ağrıları ve psikolojik gerginliği azaltıyor. Ciltteki yağlanmayı önleyerek, cildin iyi görünmesini sağlıyor ve sivilce oluşumunu engelliyor.
Doğum kontrol hapları doğurganlığı asla azaltmıyor. Bırakıldığı anda gebe kalınabiliyor.
Biz bu proje ile doğum kontrol haplarının önemini sizlere anlatmak ve kötü deneyimler yaşanmaması için doğru ve faydalı bilgileri sizlerle paylaşmayı istedik.

Dediler bana. Bende size...

Bu konuda aklınıza gelebilecek her türlü soru, sorun ve bilgi için http://www.dogumkontrolhapim.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

1 yorum:

sünter dedi ki...

aynende öyle katiliyorum denilenlere. Nedense bir cok Türk kadininda öyle bir inanis var. Hele hele henüz cocugu olmamis genc kadinlari korkutup duruyorlar.Aman cocugun olmaz diye. Öyle olsaydi avrupali kadinlarin hic birinin cocugu olmazdi. Henüz 14 yasinda basliyorlar ilac kullanmaya. Ilk cocuklarinida genelde 25-30 yas civarinda yapiyorlar.
öpüyorum seni

Yorum Gönder

Dök İçini Rahatla Ayol...

 

Hep-Yek Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea