Perşembe, Mayıs 07, 2009

Unutmayın

zaman: 5/07/2009
(Aslında bu konunun başlığı unutmamalıyım olmalıydı.)
Sürekli dikkatli olmaya çalışıyorum ama çocuk aklı çok saf, bizimki gibi çalışmıyo be kardeşim.Bi dönem Ece gece gündüz masal kitabı okutur ve ilk kez duyuyormuşcasına dikkatle dinlerdi.Hikayeler kafasında iyice yer edince sorular sormaya başladı.Pamuk prenses bu kadar iyi biriyse üvey annesi pamuk prensesi neden sevmesin ki....Bunu bi türlü anlamıyordu.Kurdun kırmızı başlıklı kızın büyük annesini yemesini, sonra kurdun karnı yarılarak büyükannenin kurtarılmasını...En çok ta Hansel ve Gratele bozuluyordu.Babası nasıl olurda onları ormanda terkederdi.Bu şakamıydı.Bi gün babası Eceyi de ormanda terkedebilirmiydi.
Bunlar güya çocuklar için yazılmış masallar :)
EWce artık gerçeklerle yaşıyor.Gerçekler  acı ama masallarda pek tatlı sayılmaz ;)


Eğer bir çocuk eleştiri ile yaşarsa...                                                                                           ... Kınamayı öğrenir.
Eğer bir çocuk düşmanlıkla yaşarsa...                                                                                    ... Savaşmayı öğrenir.
Eğer bir çocuk alayla yaşarsa...                                                                                                  ... Utanmayı öğrenir.
Eğer bir çocuk utançla yaşarsa...                                                              ... Kendini suçlu hissetmeyi öğrenir.
Eğer bir çocuk hoşgörü ile yaşarsa...                                                                                ... Sabırlı olmayı öğrenir.
Eğer bir çocuk teşvik ve onayla yaşarsa...                                                         ... Kendine güvenmeyi öğrenir.
Eğer bir çocuk övgü ile yaşarsa...                                                               ... Değer vermeyi ve takdiri öğrenir.
Eğer bir çocuk dürüstlükle yaşarsa...                                                                                           ... Doğruyu öğrenir.
Eğer bir çocuk arkadaşlık içinde yaşarsa...                                                       ... Sevmeyi ve dostluğu öğrenir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Dök İçini Rahatla Ayol...

 

Hep-Yek Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea