Perşembe, Mart 26, 2009

Kitap Yazmak isteseydin Ne Yazmak isterdin? Mim!

zaman: 3/26/2009


Hazalım Arka-Sokağım mimlemiş beni.Diyoki bi kitap yazmak isteseydin ne yazmak isterdin.
Malumunuz insana her gün böyle sorular sorulmuyor.Önce uzun uzun düşündüm.Kitap yazmak acayip bi sabır stoğu gerektirdiğinden hangi konudan sıkılmayacağımı tespit etmeye çalıştım.Olmadı...

Benim üstünde sıkılmadan aylarca konuşabileceğim bi konu hakkaten yok.
Sonra düşündüm benim bıkmadan yapabileceğim tek şey eleştirmek.Sokağa çıkarım yolda yürüyen adamı eleştiririm, dolmuşa biner şoförü eleştiririm, tv izler dünyayı eleştiririm.Eleştirdikçe bi şekilde dünyanın, karakterin eleştirdiğimiz şey herneyse onun düzeleceğini düşünüyorum.İnsanların psikolojik olarak sorunlu olmadığı takdirde yanlış bişeyi sadece bilmeden farkında olmadan yaptığını düşünürsek adam zaten farkında değilse biz de uyarmıyosak yanlışı hep beraber yaşamaya mahkum kalırız.
Lafı amaçsızca uzattığımı düşündüm bi anda. :) Efenim diyeceğim şu dur ki: Ben insanlarla ilişkilerimi ve eleştrilerimi anlatacağım  günlük tarzı bi kitap yazardım.Bunuda muhtemelen yayınlamazdım.Ölünce insanlar bulsun falan isterdim :)
Hazala bu mimi bana paslamak suretiyle ne kadar doğru bi iş yaptığını altını çizerek söyleyip En derin saygı  ve selamlarımı iletiyorum :)
Aslında bu mimi paslamayacaktım ama son zamanlardaki takıntım ayci geldi aklıma.Acaba o ne kitabı yazardı hakkaten çok merak ettim.Kabul ederse ondayız ;)

4 yorum:

Hazal dedi ki...

Teşekkür ederim cevapladığın için. Yalnız bana bu yazın gelmedi, bir sorun oldu sanırım feedlerde kısa bir süreliğine. Ben daha yeni gördüm :/. Güzel yazmışsın ve bence de sen eleştiri yazardın :). Eleştiri denilince aklıma parlak bir levahada adın yazıyor xD. Bu konuda çok ünlü bir yazar olabilirsin. Ama şunu da ekleyeyim, mizah konusunda da hayli başarılı kitaplar çıkarabilirsin. Eleştirel-mizah senin tarzın bence. Tam adı bu olsun :)

Seyyah dedi ki...

:D Evet çok iyi akıl ettin bunu.Tebrik ederim :P

Adsız dedi ki...

merhaba ben aycinin annesi, sünter.
(bu ücüncü denemem, yaziyorum ama bir sekilde yollayamiyorum. umarim bu gelir.)
Ayci pazar gününe kadar evde degil.Dün aksam tel. benden senin bloguna girmemi rica etti,ona mimi söyledim dönünce severek yazacagini, yazmami istedi.
Bu arada elestirme huyun ayciye baya benziyor:)
Hoscakal cicikiz

Seyyah dedi ki...

@Sünter
Bu ne hoş bişey yaa :) Bende Allahım bu sünter kim diyorum.İkinize de sevgiler.Yazısını merakla beklediğimi bilmenizi istiyorum.Kızınızla daha çok ortak yönümüz var sık sık görüşmek üzere ;)

Yorum Gönder

Dök İçini Rahatla Ayol...

 

Hep-Yek Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea