Salı, Eylül 08, 2009

Benim Annem

zaman: 9/08/2009
Efenim benim annem 50 yaşına kadar Antepli olarak yaşadıktan sonra Kayserili oldu.
Nasıl oldu derseniz hani derler ya kayserili anasını boyayıp babasına satarmış diye, benim anamda ne bulsa babama satıyo.
Babam da çok saf sayılmaz ama yiyo...
Önce gidiyo çarşıdan bişey alıyo.Güzelmiş kaça aldın diyorum 3 e aldım ama babana 5 e satcam diyo.Ben başlarda şaka sanıyodum.Ama kadın babamın karşısına dikiliyo bak bunu aldım ver parasını diyo.Pazarlığa tutuşuyolar.Babam hep uyanıklık yapmaya çalışıyo o kadar etmez bu aldığın diyo ama annem kesinlikle indirim yapmaz.O çarşıdaki fiyatıydı bu bendeki fiyatı diyo  :)( bu arada sattığı şeyler annemin kendine aldığı kıyafet, eve aldığı tabak-çanak falan her türlü ıvır zıvır)
Annem hem kendine bişeyler almış hemde kar etmiş oluyo yani.
Benim asıl sevdiğim kısım altınlar :)
Bişey olur da annem babamın elinde altın görürse tüm sevimliliğiyle yanaşıp bu benim olsun mu diyo.Babamda kırmıyo sağolsun al bari diyo.
Sonra benim kayserili anam babamın altına ihtiyacı olunca 1,5 katı fiyatına babama satıyo :)
Gıcık oluyo babam, benim kuyumcu müşterim var onda daha ucuz diyo.Annemin lafı hazır tabi: ben sürümden kazanmıyorum istiyosan git ondan al bende bu fiyat diyo ve yine gülen taraf annem oluyo :)
Benim gıcık olduğum tarafsa annemin aslında hiç bir geliri olmayan bi ev hanımı olması.Anam gelirim yok diye oturuyor akşama kadar babamı söğüşleyip benden çok para biriktiriyor.
Geçen gün babam cebinde bi çeyrek altın unutmuş.Annem hemen gitti bi kumbara aldı altını içine attı bi güzel de üstüne yattı.Şöyle ki:
Babama gidip altınını buldum ama artık buna ihtiyacın kalmadığı için bu benim olsun demiş.Babam tamam der demez bi kaç gün geçsin de bunu  sana tekrar satcam deyip gülmüş.
Ben safım ya...Annem kumbarayı alırken anne çok adi bi kumbara bu, güzel bişey alsaydık keşke demiştim.0,35 liralık kumbarayla işi götürdü kadın.
Ben hala safım...

1 yorum:

sünter dedi ki...

Ben sevdim bu anneyi:)

Yorum Gönder

Dök İçini Rahatla Ayol...

 

Hep-Yek Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea