Cuma, Eylül 25, 2009

bu da bana ders olsun

zaman: 9/25/2009
Bu hikayede insanların nasıl bi psikolojiye sahip olduğu ve nasıl başedileceği çok net olarak görüldüğü için çok severim ve herkese de anlatırım.
Bu gidişle aynı taktiği yeğenime uygulamam gerekecek o da ayrı mesele...
Adamın biri emekli olmuş.Şehir merkezine uzak bi yerde  bağ bahçeyle uğraşacağı bi ev almış.Senelerce şehir gürültüsünü çektikten sonra sessiz sakin bi yerde yaşamak istemiş.Neyse adam evine yerleşmiş tüm hayalleri gerçek olmuş ama bi sorunu varmış.Düşünüyor düşünüyor  çözüm bulamıyormuş.

Her sabah uykunun en güzel yerinde köyün çobanı hayvanlarını otlatmaya götürüyor büyük bi gürültü içinde yatak odasının camının önünden geçiyormuş.İster istemez hayvanlar bahçeye zarar veriyor adamında uykusu bölünüyormuş.
Adamın aklına bi fikir gelmiş sabah çoban sürüyü götürürken yataktan fırlayıp çobanın yanına gitmiş.Seninle tanıştığıma nasıl memnun oldum anlatamam demiş.Böyle böyle emekli oldum geldim ev aldım falan hayallerim gerçek oldu ve bunda en büyük katkı senin demiş.Çoban şaşırmış benle ne alakası varki demiş.Olur mu yaa, ben hep sabah koyun kuzu sesiyle uyanmak isterdim demiş adam birazda abartıp çobanın koltuklarını kabartmış.Çoban sevinmiş sen hiç merak etme ben hep burdan geçerim demiş.Adam buna sevinmiş bu iyiliğini karşılıksız bırakamam sana sürünü burdan geçirmen karşılığında para vericem demiş.Çoban yok mok desede bu işe sevinip parayı almış.Adam taktiği işe yaradığı için halinden memnun olmuş, bi süre  çobana düzenli ödeme yapmış.Sonra aksatmaya başlamış ve bi gün çoban gelip parasını istemiş.Adam mahçup bi tavırla maddi durumunun bozulduğunu artık ödeme yapamayacağını söyleyince yooo bizim anlaşmamız böyle değildi bundan sonra evinin yakınından dahi geçemem kusura bakma demiş ve arkasını dönüp çekip gitmiş.
Adam sorununa köklü bi çözüm bulmanın keyfini sürmüş.
Sonra gökten 3 elma düşmüş.Hepsini uyanık emekli yemiş :)

2 yorum:

sünter dedi ki...

Bayildim bu hikayeye.:)

Umarim sen iyisindir. Blog arizalari yüzünden anca girebiliyorum bloguna. Ama seni merak etmistim dogrusu. Insallah bunalimli günlerini atlatmissindir.
Iyi dileklerimi yolluyorum

Seyyah dedi ki...

Hakkaten görüşemiyoruz.Altın günü falan yapalım irtibatı koparmayalım :)
İyi dileklerin için teşekkür ederim.Aslında bunalımlarım bitmedi ama pes etmemeye çalışıyorum.
Hani derler ya "hayat çok zor ama bende kolay biri sayılmam" :)

Yorum Gönder

Dök İçini Rahatla Ayol...

 

Hep-Yek Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea