Pazar, Ocak 18, 2009

Hadise Düm Tek Tek

zaman: 1/18/2009
Dün bugüne kadar okuduğum en anlamlı mimi okudum.Kaan Fakılının sitesinde öyle bi konu varki hay eline sağlık dedirtiyor cidden.
İşin özü şöyle: biz yılbaşı kutlayıp partiler düzenlerken Gazze bombardıman altında kan ağlıyordu.Çocukların yaşlıların herkesin çığlığı yankılanıyordu.Ve biz müziğin sesini olabildiğince açmış onları duymuyorduk.Çünkü biz kulağımızı Hadise'ye vermiş Düm Tek Tek dinliyorduk.Şarkı çok güzelmiş vs. tabiki bunu tartışmıyorum hatta bu konuyla ilgilenmiyorum.
Düşüngeçte Hadise için yapılan yorumları gördüğümde şok olmuştum.Bu konuya tam 228 adet yorum gelirken Filistinle ilgili olarak yazılan yazıya ise 5 yorum yapılmış.Bu bir ölçüt değil belkide ama çok açık bir örnekleme bence.
Bunları yazarken nerde duyduğumu hatırlamadığım bir cümle kafamda cirit atıyor " İnsanlar mı ölüyor İnsanlık mı ? "
İsrail vatandaşlarının seyir tepesinde durup yanmış yıkılmış Gazzeyi izledikleri geliyor aklıma.Çocukların öldüğü o şehre bakarken çocuklarını salıncakta salladıklarını görmek çok acı veriyor.Hele içlerinden birinin çok kişi öldü çokta yaralı var ama bu dünyanın sonu değil dediğini duydum ya söyleyecek sözüm gerçekten kalmadı.
İnsanlık ölmüş ben buna inanıyorum artık.
(Mimi başlatan Hüseyin Mert 'e teşekkürlerimi sunuyorum)

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Dusungec sayfasında ki yorumlara baktım da evet acı verici bir durum. Konuyu biraz irdeleyelim, yaşadığımız ülke neresi ? dili nedir ? bundan öncede diğer katılan sanatcı diyemiyorum, çünkü sanat çok mükemmel bir şeydir, tarifini yazmak epey bir yazı sürer ki bunlara hangi mantıkla sanatçı diğiliyor onu anlayamadım.

Şimdi ad geçen siteden bazı küçük kafalı yorumlar.

"kesin birinci oluruz bu sarkiyla ;)"

"hadise seni çoook seviyorum basarılarının devamını dılerım çok güzelsinn ölüyorum sana hep senı örnek alıyorum."

(Örnek alınacak nesi varsa)

"çok başarılı gerçekten tebrikler... başarı ve derece gelecek yine ülkemize"

"işte sanatçı görselliği ile sesi ile dansıyla şarkısıyla. kesin 1. gelir bu şarkı gelmesede gönüllerin 1. si.içimize sinen bir şarkıyla katılıyoruz en azından.bir kaç dengesiz beyenmesede kesin 1. gelir bu şarkı işallah politika girmez ve hakkını verirler hadisenin"

Şuraya bak, "işte sanatçı görselliği ile sesi" demek sanatçılık mantığı bunlara göre böyle, desenize porno film çevirenler daha iyi sanatcı :)))

"sözler basit hiçbir sanat değeri yok. Birinci olsada ingiliz şarkıcısı gibi. Türk olduğumdan gururlanacağım bişey değil. Vasat."

Mükemmel bir yorum, işte asıl tepki bu olmalıydı. Türkiye´de yaşıyorsunuz be cahiller, be gerizekalılar, Ülkemizin dili Türkçe, be ahmak adamlar, bunlar 1. olsa bile bu bir başarı sayılamaz gitsin Türkçe okusun 10. olsun hiç değil şerefimizle 1. oluruz, deriz ki Türkçe okuduk bu oldu.

Sonra kalkarlar ülkemizde Türkçe´miz yozlaşıyor, ing. terimler çok konuşuluyor, Türk dil kurumu savaş verir, caddelerde yabancı kelime olan tabelaları değişirler vb. uygulamalar.

Suç bu kendini sanatçı zanneden kişilerde değil, asıl suçlu bunlara izin veren küçük kafalarda.

Ve eminim ki bu yorumları yapanların çoğusuda ben Atatürk´cüyüm diyorlardır, yazık çok yazık.

Gazi M. Kemal Atatürk bizlere bırakırken bu toprakları ing. lere hevesnelim diye değil, bu güzelim dilimizi hazılarken, neler çektiğini bilmemek anlamamak çok ayıp.

Son olarak bu olaya izin veren, destekleyenleri kınıyorum.

Yorum Gönder

Dök İçini Rahatla Ayol...

 

Hep-Yek Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea