Cuma, Şubat 27, 2009

Kıçın Açıkta Kalmış Ne Demek

zaman: 2/27/2009
Bugün tamamen bilimsel bi konuyu paylaşmak istiyorum.Kısa ve öz olarak konumuz şu.
Gece uyurken bi kabus görüyorsunuz ve uyanıyorsunuz.Kendinize geldiğinizde çok fena terlemiş, vücudunuzda bi yerler kasılmış,üşümüş, yada tuvaletiniz gelmiş oluyor.Vay bee kabustan o kadar etkilenmişim ki terden sırılsıklam olmuşum vs. diye düşünmeyin sakın.
Malumunuz uyurken bedeninizi bilinçli bi şekilde yönetemiyorsunuz.Yediğiniz bi yemek sizi rahatsız etmiş yada yatakta dönmekten vucudunuzu olmadık bi şekle sokup nefes alışınızı güçleştirmiş olabiliyorsunuz ve beyniniz son çare olarak sizi uyandırmak için bi çözüm yolu arıyor.İşte bu noktada gördüğünüz abuk sabuk aslı astarı olmayan rüyalara kabus diyoruz.Yani bedeniniz teknik olarak kabustan etkilenmiyor, sıkıntılı bi durumda olduğu için mecburen kabus görüyor(gördürtüyor).
Çocukluktan beri duyduğumuz kıçın açıkta kalmış sözü de burdan geliyor.Üstünüzü açıpta çok üşüdüğünüzde kabus görüp uyanıyorsunuz.Böylelikte üstünüzü örtmüş oluyorsunuz.
Bana sık sık olan bişeydir ve ben bunu öğrendiğimden beri uyanınca tedirgin olmam.Eğer bunu bilmenize rağmen birine sokulma(yanına kıvrılma da diyebiliriz) ihtiyacı duyuyorsanız bilinki bu sadece psikolojik bir ihtiyaçtır.
Ve genellikle yanına sığındığınız kişi size kendinizi en çok güvende hissettiren kişidir ;)

0 yorum:

Yorum Gönder

Dök İçini Rahatla Ayol...

 

Hep-Yek Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea