Perşembe, Kasım 27, 2008

Türk Bloglarında Neler Oluyor? Mim!

zaman: 11/27/2008
Bugün DüşünGeç te TeknoMobi'nin Teknoloji Herşeyim deki Türk Blog Dünyasında Neler Oluyor isimli yazıdan yola çıkarak yazdıklarını okumuş,Bende kendimce bişeyler yazmıştım ki konu bir anda 'mim' e döndü top bana geldi.

MiM in kuralları:
1- Sizce son dönemde Türk bloglarındaki durgunluk fark edilir düzeyde mi?
2- Cevabınız evet ise, sizce bu durumun nedenleri neler?
3- Bu durgunluğu gidermek ve üretilen içeriğin kalitesini yükseltmek için Türk blog yazarları olarak neler yapmalıyız, nelere dikkat etmeliyiz?
4- Eklemek istedikleriniz.
5- MiM’i en az 3 arkadaşınıza paslamanızı rica ediyorum.

Öncelikle gördüğüm kadarıyla bu konu herkesin aklında bi soru işaretiymiş(ki bazılarımız mim gelmeden bu konuyu ele aldık bile)

Demekki gerçekten bi sorun var ve herkes kendince bi çözüm yolu üretme amacında.

Ben blog yazılarında bir kısır döngü olduğunu, içeriklerimizin sadece blog yazarlarını ilgilendiren konularla kısıtlandığını ve bu yüzden bi süre sonra tıkandığımızı düşünüyorum.

Bu konuda yapılması gerekenler nedir diye düşündüğümde toplumun tamamını ilgilendiren konularda içerik hazırlamamız gerektiği kanaatine vardım.Buna hedef kitlemizi genişletmeliyiz de diyebiliriz.Web teki gelişmeler programların son sürümleri vs. bi yana herkes ne yapıyor birazda ona değinmeliyiz.Çoğunlukla eleştiri yazıları yazıyor sadece müzik konusunda beğendiklerimizi sunuyoruz bence.

Bizi tetikleyen iki güç var biri yorumlarla beğenildiğimizi görmek diğeri elde ettiğimiz gelir.Unutmamalıyızki güzel olmadığı yada klasik olduğu sürece yorum beklentilerimiz hayal olarak kalır.Tabi önce çuvaldızı kendimize batırıp beğendiğimiz yazılara mümkün oldukça yorum yapmaya çalışmalıyız.(Gelir konusuna hiç girmiyorum çünkü ilgi alanım değil.)

Bende bu Mim i Bilisimcell ve Hazal'a atıyorum.

4 yorum:

єRHAN тÜRKYILMAZ dedi ki...

Teşekkürler mim için..

Seyyah dedi ki...

Ne demek efenim.Ben teşekkür ederim beni kırmadığın için :)

TeknoMobi dedi ki...

Mim'i aldığın ve sende katkıda bylunduğun için teşekkürler...

Seyyah dedi ki...

Rica ederim.Bunu zevkle yaptım

Yorum Gönder

Dök İçini Rahatla Ayol...

 

Hep-Yek Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea