Çarşamba, Şubat 25, 2009

Vincent Willem Van Gogh 2

zaman: 2/25/2009
Önce burayı yorumlarla birlikte okumanızı tavsiye ediyorum.Aksi halde yazımdan hiç bişey anlamama ihtimaliniz yüksektir!!!
Bi Mitoloji okumaktan bide Van Goghu araştırmaktan nefret ediyorum.İkiside başlangıçta çok zevkli oluyor ikiside devam ettikte içinden çıkılmaz hale geliyor.Ayrıca ikisinde de ne kadar araştırırsanız kafanızda o kadar çok soru işareti doğuyor.
İlk yazımda bir çok kaynak derlemiş zarzorda olsa doğru şeyler yazdığıma inanmıştım.Hazalın bir sorusu üzerine Sienle ilgili ayrıntılı bilgi almak için tekrar araştırma yaptım.
Bunları araştırmamışta birinden duymuş olsam ona "söylediklerini inkar eden bi yalancısın" derdim.Çünkü ilk yazımdakiyle çakışan bi sürü şey çıktı karşıma.
Van Goghun yalnızlığı ve ruhsal bozuklukları ne aşklarından ne madencilerden ne de fakirliktenmiş.Buhranları doğumuyla başlamış.Çünkü doğumunun hemen öncesinde ölen kardeşi Vincentin ismini kendisine vermişler ve annesi üzüntüsünden dolayı ressamı hep dışlamış.
Hayatında sürekli kadınlar olmuş ve hepsini de ilk ve son aşkıymış gibi saplantılarla, tüm ruhuyla sevmiş.
Bahsi geçen Kee isimli kuzenini görmesini engelledikleri zaman elini mum alevinin üstüne koymuş ve izin verin bu sıcaklığa dayanabildiğim sürece onu göreyim demiş.Kaynaklara göre eli ciddi bi şekilde yanana kadar elini çekmemiş ve ancak eniştesinin mumu üflemesiyle buna son vermiş.Tabi bizim çok bilmiş kaynaklar bu sürede kızı görebilmiş mi sorusuna cevap vermiyor.Sadece "Kee bu olaydan hiç etkilenmemiş Vincentin aşkına hiçbir zaman karşılık vermemiş" diyor...
Sien'le ilgili adı (Clasina Maria Hoornik) haricinde hiç bir bilgi olmadığı
gibi.Kulağın kesik parçasının Rachel adlı bir fahişeye verildiği yazılmış.Bu adam Sienle yaşıyosa Rachel ne alaka hiç anlamadım.
Anlayanlar yorumlarını eksik etmesin lütfen...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Sormasaydım keşke yahu. Diğer yazıyı okuyan biri olarak hiçbir şey anlamadım :).
Anladığım tek şey annesinin iyi bir anne olmadığı. Madem çocuğu dışlycan niye adını verdin? Anne dediğin çocuğunu bağrına basar. Öldü diğeri kabul, yeni geleni koruyup kollasana!
Kee hiçbir şeye değmezmiş, Van Gogh ise hayattan kazığı doğarken yemiş.
Rachel kim???Ben de anlamadım :D.

Seyyah dedi ki...

Yazıyı hazırlarken o kadar sinir oldum ki ilk yazıya link vermeyi unutmuşum ve noktalama falan berbat olmuş.Rachel kim hiç bilmiyorum.Sadece kulağını kesince ona yollamış diyorlar.Ben bu konuyu epeyce araştırmış biri olarak bi tek şey anladım.Bu adam tam bi psikopat ve dünyada becerebildiği tek şey resim yapmak.
Bu arada konuda geçmiyor ama adam kulağını kestikten sonra oturmuş bide kendi resmini yapmış...

Hazal dedi ki...

Acıya ne kadar dayanıklıymış! Daha küçücük bir çocukken elini muma tutup derin yanıklar oluşturmuş, sonra kulağını kesip üstüne oturup resmini yapmış...
Tam bir prikopat ama, acıya dayanıklılığına hayret ettim!

Seyyah dedi ki...

Hazalcım.Elini küçükken yakmamış bebişim :) genç adammış o zaman

Yorum Gönder

Dök İçini Rahatla Ayol...

 

Hep-Yek Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea